Zajatci Minecraftu

Zajatci Minecraftu 

Autor: Petr Heteša

Nakladatelství, rok: Cpress v Brně, 2014

Počet stran: 270

Žánr: dobrodružný, scifi

Věková kategorie: 10-15 let

 

Hlavními hrdiny jsou Lukáš, David a Zuzka. Také jsou tam i tři vedlejší postavy. Příběh se odehrává v minecraftu. Je to napínavý příběh na motivy světoznámé počítačové hry.

Všichni tři seděli u počítače a hráli minecraft, poté do domu udeřil blesk. Jejich další kamarádka Nela byla v této chvíli na WC. Křičela na ně proč se ji schovávají a dělají si z ní srandu. Poté zjistila, že to není sranda. Podívala se na obrazovku počítače a viděla ve hře Davida a Lukáše. Zamávala na ně, ale oni nereagovali. Zjistila, že ona je vidí a slyší, ale oni ji ne. Telefonovala ihned svému kamarádovi Romanovi. Vše mu vyprávěla, ale on jí nevěřil. Myslel si, že je to žert. Pro jistotu tam Roman zajel a sním i jeho bratr. Mezitím v Minecraftu Lukáš a David prozkoumávali okolí a líbilo se jim, že jsou uvnitř hry. Poté byli nemile překvapeni. Místo kostičkovaných krav, které byly na obrazovce hry najednou byly krávy ohnivé s dvěmi hlavami, které vše zapalovaly. Zuzka se také probrala a viděla kolem sebe samé kostky. I voda byla kostičkovaná. Zuzka se viděsila. Začalo se stmívat. Najednou zahlédla zeleného kostičkovaného Zombika. Zatáhl ji do velké jámy. Zachytila se skály a začala křičet. Romana napadlo zkusit Lukášovi a Davidovi zatelefonovat a fungovalo to. Všechno si řekli a zjistili, že počítač je napadený virem, který změnil celou hru. Dohodli se, že je to Davidův herní svět. Tak šli hledat jeho dům, který si postavil. Roman volal i Zuzce jestli je v pohodě. Jenže ona vůbec v pohodě nebyla. Vše kolem bylo nebezpečné.Po všech zážitcích zjistili, že cesta domů je možná jen, když zneškodní zlého draka. Začali s ním bojovat. Najednou se tam objevila i jejich kočka, která měla gigantickou podobu. Byla dost hladová, protože ji David nenakrmil, a tak začala na draka útočit. Až se jim ho podařilo společně překonat. Začali se propadat do země, jako do tekutého písku. Najednou byli doma na sedačce, ale hned si uvědomili, že jsou zpět v čase. A to znamená, že to co se stalo, se teprve stane. Okamžitě vypnuli počítač. Do domu udeřil blesk, ale oni zůstali doma.

 

 

Kniha se mi četla opravdu skvěle. Je napínavá, poutavá, plná dobrodružství. Patří k lepším z těch, které jsem už přečetl. Doporučil bych knihu všem, kteří mají rádi tuto počítačovou hru. Rozesmálo mě, že se tam objevila jejich přerostlá gigantická kočka. Bál jsem se, že se jim nepodaří vrátit domů. Určitě si knihu přečtěte. Líbil by se mi i takový film.

 

autor: Tomáš Tomíček