Zajatci Minecraftu

Zajatci Minecraftu

Autor: Petr Heteša

 

Nakladatelství, rok: Cpress, 2014

Počet stran: 270

Žánr: dobrodružný/sci-fi

Věková kategorie: od 12 let

 

 

Hlavními postavami v knize je skupina tří kamarádů, kteří hrajou Minecraft, ale nešťastně uvízli ve virtuálním světě. Děj se odehrává převážně v Minecraftu, kde uvízli, ale taky doma, kde probíhala záchraná akce.

 

Jednoho dne seděla skupinka dětí doma, kde sledovali, jak dva kluci hrají Minecraft. Jenže byla bouřka a do domu uhodil blesk. Jediná Nela se zachránila, protože šla zrovna na záchod. Přišla zpět a nikoho neviděla. Když se koukla na monitor, viděla tam nejen kluky, ale nanešťestí i Zuzku, která Minecraft vůbec neznala. Až se po několika minutách se Zuzkou našli, byla Zuzka hodně naštvaná. Náhle jí vše vysvětlili, ale jak hledali Davidův dům, nemohli ho najít. Záchraný tým, který Zuzka přivolala, se je snažil dostat ven. Ale pak dostal Lukáš výborný nápad. Jestli chtějí pryč, musí zabít draka z endu. Nakonec se jim to povedlo i s problémovou Zuzkou. Ale opravdu jen o chlup, protože endermani chystali výbuch celého světa.

 

Kniha byla hodně dobrodružná. S každou další stranou byla kniha napínavější. Byla občas hodně srandovní.(mluví na pavouka) „Co čumíš blbečku, už ses těšil na večeři, co? Můžeš na mě čumět a syčet, jak chceš, ale seš nahranej. Asi dneska chcípneš hlady. Táhni už někam do svý díry, zamotej se do těch svých pavučin a neotravuj tady. Seš totálně vylízanej, blbej, hnusnej, primitivní dutohlav.“ Někdy jsem se bál, co se s nimi stane, protože to bylo někdy na hraně. Nesympatická mi byla Zuzana, protože pořád měla blbé kecy, např. kdy bude doma a poslouchat Justina Biebera atd.

 

autor: Dibec