Ve tvém pokoji

Ve tvém pokoji

autorka: Jordanna Fraibergová

 

Nakladatelství: COO BOO

Počet stran: 173

Žánr: Dívčí román

Věková kategorie: od 13 do 16 let

 

Všechno to začne tím, že rodiče dospívající dívky Molly a  rodiče dospívajícího chlapce  Charlieho se rozhodnou vyměnit si domy na prázdniny. Molly je holka, která pochází z L.A.a Charlie vyrůstá na severu v horách. Charlie a  Molly se vůbec neznají. Postupně si k sobě najdou cestu přes e-mail.

Z počátku Molly není moc ráda, že musí přes prázdniny opustit město hříchů. Její kamarádky, velmi krásná Celeste a tmavá Rin, slíbily, že budou její dům pěkně hlídat před hrozbou, která přijede někde ze severu amerických hor. Molly měla svůj největší sen stát se legendární návrhářkou oděvů a proto se rozhodne přihlásit na konkurz a své šaty ušít v domě Charlieho. Charlie je syn lesbiček. Miluje cyklistiku ve svém kraji v horách, kde projíždí stále nové a nové stezky. A najednou se ocitne v L.A. Výměna domů mu nepřišla moc vhodná, protože rád chodil s kamarády na pivko a kolo. V L.A. si nakonec zvykl a  sblížil se s Celeste, kamarádkou Molly. Zažije s ní spoustu zážitků. Například bazénová párty, lození po slavném nápise Hollywood. Molly si najde v horském městě práci v obchodě s oblečením. Panelopa, která ji zaměstnává, ji pomůže ušít šaty na konkurz. Zatímco Charlie si užívá život v L.A., Molly tvrdě dře. O všem si ti dva píšou. Molly si uvědomí, že má Charlieho strašně ráda. Ale nejen ona. Celeste se pokusí Charlieho svést, protože neví, že její nejlepší kamarádka se do něj zamilovala. Když se o tom Molly dozví, naštve se na Charlieho, ale později si uvědomí, že i on ji má moc rád. Celeste se kamarádce omluví, že ho svedla a vše si vysvětlí. Po prázdninách se Charlie vrátí s rodiči opět domů. S Molly zůstanou dobrými přáteli a navštěvují se.

Dívčí román jsem četl poprvé, ale velmi mile mě překvapil. Tuto knihu bych doporučil nejen holkám, ale i klukům. Je to příběh nejen dospívající dívky, ale také dospívajícího chlapce.

 

autor: Péťa Václavík