Počítačoví špioni - Nebezpečný chat

Počítačoví špioni - Nebezpečný chat

Autor: Ronald M. Hahn

Nakladatelství, rok: Alpress, 2005

Počet stran: 158

Žánr: Dobrodružné

Věková kategorie: Od 12 let

 

Hlavními hrdiny jsou 4 kamarádi Timo, Fabian, Robin a Tammi. Děj se odehrává ve městě, v internetové kavárně a doma.

Jednoho dne si parta kamarádů zajde do internetové kavárny Galaxy Café, kde se Timo přes chat seznámí s můžem, který měl přezdívku Silver Surfer neboli Stříbrný Surfař. Silver Surver chtěl po Timovi e-mailovou adresu, ale Timo měl strach a tak mu dal e-mailovou adresu od Robina. Další den si Robin divného e-mailu všiml, ale byli v něm jen pospřeházené písmena a čísla, a tak zašel Robin za Fabianem, aby mu ten divný e-mail ukázal. U Fabiana doma se celý e-mail rozluštil, IP adresa serveru, login a heslo. Když se Fabian přihlásil na server tak zjistil, že jsou na serveru místní spořitelny, rychle se odhlásili a začali přemýšlet proč by jim někdo posílal přihlašovací údaje ke Spořitelně. Další den se sešli v internetové kavárně a všechno si vyříkali, Timo řekl Robinovi, že si chatoval se Silver Surferem a že mu dal jeho e-mailovou adresu. Když všichni odcházeli ven vrazil do Tammi nějaký stařeček. Tammi se naštvala a začala za ním běžet, bohužel na to že vypadal jako stařeček měl moc velkou výdrž. Tento stařeček byl kamrádem majitele internetové kavárny a za sřečka se jen vydával. Nakonec jim utekl, ale v běhu upustil tašku takže jí vzali k Robinovi domů. V tašce byli nějaké papíry a mezi nimi byla i pozvánka na výstavu umění, která měla být další den. A tak se parta ve škole domluvila, že se tam možná někde bude ukrývat i Silver Surfer, který také na ně působil moc podezřele.. Fabian se doma zmínil, že půjde s kamarády na výstavu umění, ale jeho maminka ihned zpozorněla, když se dozvěděla, že ta výstava je v nebezpečné čtvrti města. Maminka druhý den nepozorovaně zalarmovala policii.

Když tam parta přišla vůbec to na ně jako výstava umění nepůsobilo, spíš jim to připadalo jako sraz zločinců a tak se rozhodli, že tam chvíli zůstanou a trochu si to tam prozkoumají. Tammi na záchodě objevila za naskládanými bednami díru ve zdi, tak do té díry všichni vlezli a uviděli několik počítačů a monitorů. Začaly si tam všechno prohlížet, ale Fabian měl velký strach a tak chtěl rychle zmizet. Když uslyšeli kroky, tak se rychle schovali v malé skříni. Do místnosti vešli 2 můži a sedli si k počítačům. Jak je tak poslouchali, tak vyšlo najevo že jeden z nich je Silver Surfer .Najednou z ničeho nic začal Robinův mobil zvonit a muži objevili děti ve skříni. Muži začali děti vyslýchat jak se tam dostali a po výslechu je nahnali zpět do skříně a zajistili ji aby nemohli utéct. Silver Surfer aktivoval ve svém počítači program, který vymaže všechny soubory, které by posloužila policie jako důkaz. Muži vzali nohy na ramena a utíkali pryč. Zachvíli pro děti přišla policie.Silver Surfer byl dopaden policií a tak si musel jít sednout do vězení, protože převáděl na svůj účet peníze z cizích bankovních účtů.

 

Kniha se mi se mi četla dobře, byla hodně poutavá, napínavá. Kniha mi nikdy nepřišla nudná ani nezáživná. Doporučil bych jí všem co mají rádi, když se dělá něco na počítači. Příběh byl sice celkem jednoduchý, ale to nevadí . V knize mě nejvíc rozesmálo jak Tammi honila toho stařečka. Bál jsem se, když ti 2 chlapi objevili děti.

 

autor: Pavel Nastulczyk