Nikki z knihy Deník Mimoňky 6

Nikki z knihy Deník Mimoňky 6

autor : Rachel Renée Russellová
vydavatelství : Mladá fronta, 2014
počet stram : 344
věková kategorie : od 9 let
 
 
Nikki J. Maxwellová je 14-15 letá dívka, která prožívá svou první lásku. Říká se o ní, že je mimoňka, která nic neumí. 
 
Nikki je milá dívka, která všem ráda pomůže.Také přátelská a zábavná dívka ale ne ke všem, jen k těm kteří se tak chovají i k ní. Nebojí se říct svůj názor, proto je taky tam vyjímečná. A ikdyž je krásná a chtěná, přesto není vůbec namyšlená. Ve škole není moc oblíbená, ale i tak má pár pravých kamarádů. Dívky z její třídy se jí smějou, protože neumí plavat, ale Nikki to vůbec neřeší.
 
Její kamarádky ji však mají rády, ikdyž není moc oblíbená. Nikkiin idol Brandon, ji má také hodně rád, je mu jedno co se o ní říká, i tak ji má pořád stejně rád. Také má sestru Brianu, která si pořád hraje s maňáskama. Někdy Nikki štve, ale výdy se nějak usmíří. Mackenzie, holka která je namyšlená a závistivá. Obě se nemají rády, někdy Nikki dokáže hodně naštvat.
 
Kdybych byla v její kůži, něco bych Mackenzie řekla, protože její chování je přes čáru. S jejíma kamarádkama Zoey a Chloe bych chtěla udržovat pořád stejný vztah. Ve škole bych se asi snažila víc zapadnout, ne chováním, ale abych měla aspoň víc kamarádů. Myslím, že to Nikki zvládá dobře, i přes ty pomluvy a hádky, a ne, že by jich bylo zrovna málo!
 
Knihu mám moc ráda. Tohle je 6. díl a i přesto mě kniha stále baví. Jde v ní vidět, že to je napsáno, podle pravdy. V dnešní době jsou samé pomluvy a hádky. Také se mi líbí, že tam jsou ilustrace, protože jinak bych si asi neuměla představit některé momenty, které se v knize dějí.
 
autor: Kačka Zielinová