Deník Mimoňky

Deník Mimoňky (Příběhy z neslavnýho života)

Autorka: Rachel Renée Russellová

 

Nakladatelství, rok: Mladá fronta , 2011

Počet stran: 282

Žánr: deník

Věková kategorie: od 9 let

 

 

Hlavní postavou knihy je tichá, ale tvořivá Nikki. Děj se odehrává ve škole a u Mackenzie doma. Tato knha je prvním dílem deníku Mimoňky (Nikki).

Nikki si moc přeje nový iPhone, protože se jí Mackenzie posmívá. Jednou ve škole jí totiž zazvonil mobil (telefonní budka) a zrovna u toho byla Mackenzie a hned to věděla celá škola. Jenomže dostala deník místo iPhone, byla naprosto v šoku a řekla, že tam nikdy nic nenapíše. Nakonec tam napsala hromadu věcí.

Má sestru Briannu a ta se bála zoubkových víl, protože jí někdo namluvil, že bere zuby a dělá z nich protézy pro důchodce. Tak když na ni někdo večer klepe, tak si je Nikki jistá, že to je Brianna, protože se bojí jít na záchod, že se tam prý schovává zoubková víla.

Mackenzie si pořád maluje pusu leskem na rty. Ve škole má skřínku vedle Nikki, což je občas dost nepříjemné.

Když Nikkiina rodina jednou grilovala, tak tam lítaly vosy a táta je postříkal repelentem. Jenže ten je mimochodem hořlavý, takže to vybuchlo. Nakonec museli zajet pro už hotové maso.

Nikki se přihlásila do výtvarné soutěže, do které chtěla vzít svůj obraz, který sama namalovala.

Pak našla na ulici staré naslouchátko a dostala nápad. Vyrobila si z něho falešný headset. Udělala ho tak, že naslouchátko nabarvila načerno. Pak z toho měla vyrážku na uchu.

Její táta je hubitel hmyzu a u Mackenzie doma jsou švábi. Tak tam jede její táta je vyhubit a jede s ním i Nikki a její sestra Brianna. Mají čekat v autě, ale její sestra Brianna potřebuje čůrat, tak jdou dovnitř.

Poté ve škole začala dělat falešné tetování a všichni si to oblíbili. Další den byla výtvarná soutěž, Nikki zaspala, proto rychle běžela do školy. Měla ještě chvíli, tak si sedla a opřela si obraz o auto. Po chvíli auto odjelo a obraz přejelo, ale její kamarádi jí ten obraz pomohli spravit. A nakonec tu soutěž vyhrála Nikki.


Knihu bych doporučila těm, co mají rádi hádky, ale taky zábavu. Tato kniha patří mezi mé nejlepší knihy, protože se dobře čte a je napínavá. Bála jsem se, jak Nikki dopadne v soutěži. Z postav mi je nepříjemná Mackenzie, protože je divná.

 

autor: Veronika Kniezková