One Direction - Cesta ke slávě

One Direction - Cesta ke slávě 

 

Autor: Danny White

Žánr: Biografie

Počet stran: 198

Věková kategorie: 10-14 let

 

One Direction je britsko-irská hudební skupina, kterou tvoří Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles a Louis Tomlinson. Přihlásili se do X-Factoru jako jednotlivci, ale porota je na bootcampu dala dohromady a skupina nakonec skončila na 3.místě.

 

V knize je v samostatných kapitolách popsán život jednotlivých členů. Vztahy s rodinou a přáteli, koníčky, vztah ke škole a jejich láska ke zpěvu. Kapitoly, které následují jsou o jejich pocitech před vystoupením a o samotném výstupu. Dále je v knize popsáná jejich nově nabytá sláva a šílenství fanynek. Velký úspěch měli se svým prvním albem Up All Night, které bylo úspěšné v šestnácti zemích světa. Jejich skvělé vyprodané turné svědčí za vše. One Direction jsou jedna z nejlepších britských kapel.

Kniha mě zpočátku bavila, ale na závěr už moc ne, protože autor se snažil popsat jejich pocity, ale podle mého mínění to nemůže vědět. Na druhou stranu se mi líbilo, že na začátku knihy byly kapitoly o jednotlivých členech skupiny. Knihu bych doporučila samozřejmně všem fanynkám, ale i všem, kteří by se chtěli o skupině One Direction dozvědět víc.

 

autor: Barbora Štyaková